Μη επεξεργασμένοι πολύτιμοι λίθοι για κοσμήματαΜη επεξεργασμένοι πολύτιμοι λίθοι για κοσμήματα


Η θεραπεία των πολύτιμων λίθων για την ενίσχυση του χρώματος, της καθαρότητας και της ανθεκτικότητας γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη. Μπορεί να είναι περίεργο για πολλούς καταναλωτές να ανακαλύψουν ότι πολλές βελτιώσεις στο κόσμημα θεωρούνται στην πραγματικότητα ως «ρουτίνα», ειδικά για πολύτιμους λίθους που αναζητούνται ειδικά για την κατασκευή κοσμημάτων. Πιστέψτε το ή όχι, οι πιο συχνά ενισχυμένες ποικιλίες πολύτιμων λίθων τυγχάνουν επίσης να είναι μερικές από τις πιο πολύτιμες, όπως επίσης και το ζαφείρι, το ρουμπίνι, το σμαράγδι και το διαμάντι. Ο πρωταρχικός λόγος για αυτό είναι η έλλειψη διαθεσιμότητας επειδή ας το αντιμετωπίσουμε, τα φυσικά πετράδια είναι πράγματι μια σπανιότητα και γι 'αυτό έχουν βραβευθεί για χιλιάδες χρόνια. Χωρίς βελτιώσεις στο κόσμημα, πολλές ποικιλίες στολίδι δεν θα υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Για παράδειγμα, σχεδόν όλα τα σμαράγδια του κόσμου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων είναι ενισχυμένα με σαφήνεια μέσα από μια διαδικασία γνωστή ως λίπανση. Η φλούδα είναι μόνο μια από τις πολλές μεθόδους επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται σήμερα όταν πρόκειται για θραύση γεμάτων. Τα περισσότερα ρουμπίνια και ζαφείρια θερμαίνονται συνήθως για να βελτιώσουν τη διαύγεια ή το χρώμα και συχνά συχνά θερμαίνονται με μια ουσία όπως το βηρύλλιο ή ο σίδηρος για να αλλάξουν το χρώμα. Όσο οι θεραπείες για πολύτιμους λίθους αποκαλύπτονται ανοιχτά από τους προμηθευτές, δεν υπάρχει τίποτα αδίστακτο για την αγορά και την πώληση των πολύτιμων λίθων που έχουν υποστεί επεξεργασία, ειδικά επειδή οι πολύτιμοι λίθοι είναι πολύ πιο προσιτοί από τους μη επεξεργασμένους πολύτιμους λίθους και μόνο από την εμφάνιση, η διαφορά είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί. Πολλές θεραπείες στολίδι προορίζονται για την ενίσχυση του χρώματος και της σαφήνειας, ενώ άλλες βελτιώσεις γίνονται για να αυξήσουν τη σκληρότητα και την ανθεκτικότητα, μετατρέποντας εύθραυστα, μη ελκυστικά και άλλως unsalable υλικό σε πιο ανθεκτικά και ελκυστικά πολύτιμους λίθους που είναι κατάλληλα για κοσμήματα.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να αγοράζουν εντελώς ακατέργαστους πολύτιμους λίθους. Ακόμη και για τους πιο εξειδικευμένους αγοραστές, ο προσδιορισμός του αν έχει ενισχυθεί ένα κόσμημα δεν είναι πάντα εύκολο και συνήθως απαιτεί πολύ περισσότερα από ό, τι ένας λαμπτήρας κοσμηματοποιίας. Ακόμη και με τη χρήση προηγμένου γεμολογικού εξοπλισμού, πολλές θεραπείες για κοσμήματα μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν. Έτσι, για πολλούς αγοραστές κοσμημάτων και κοσμημάτων, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι αποκτούν μόνο πολύτιμους λίθους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία είναι μέσω της αγοράς ορισμένων ποικιλιών πολύτιμων λίθων που, ως επί το πλείστον, ποτέ δεν αντιμετωπίζονται ή δεν ενισχύονται με κανένα τρόπο.


Αν ψάχνετε για επιλογές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία πολύτιμων λίθων, μπορεί να εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι πολύτιμων λίθων που πρέπει να ληφθούν υπόψη, από Α (αχάτη) έως Ζ (ζιργκόν). Παρόλο που δεν πρόκειται για μια πλήρη λίστα, θα πρέπει να αποτελέσει μια καλή αρχή.

Ξεκινώντας με την ομάδα beryl των πολύτιμων λίθων, υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες που δεν είναι σχεδόν ποτέ ενισχυμένες, σε αντίθεση με το σμαραγδένιο, το οποίο είναι ο πιο γνωστός πολύτιμος λίθος beryl. Άλλες, λιγότερο γνωστές ποικιλίες beryl, όπως η γαλαζωτίνη, ο γοσενίτης και ο μοργανίτης, συνήθως δεν αντιμετωπίζονται ποτέ. Το Aquamarine θερμαίνεται μερικές φορές για να ενισχύσει το χρώμα ή τη σαφήνεια του, αλλά τα περισσότερα από τα ακουαμαρίνια είναι τελείως ανούσια. Τα χρώματα Aquamarine κυμαίνονται από ανοιχτό μπλε έως μπλε-πράσινο και συχνά μπορούν να βρεθούν με την ματιά των ματιών της γάτας. Το ανοιχτό ροζ με ροδακινί χρώματος βερίλη γνωστό ως morganite είναι επίσης συνήθως θεωρείται εντελώς ακατέργαστο, καθώς και άχρωμο beryl, η οποία είναι γνωστή ως goshenite. Μεγάλες, υψηλής ποιότητας πολύτιμοι λίθοι ακουαμαρίνων μπορεί να είναι μάλλον ακριβοί, αλλά μικρότεροι έως μεσαίου μεγέθους πολύτιμοι λίθοι είναι αρκετά προσιτοί, ειδικά σε σύγκριση με τις τιμές του σμαραγδένιου. Ο γσεσενίτης και ο μοργκανίτης είναι επίσης συχνά διαθέσιμοι σε πολύ μεγάλα μεγέθη και είναι γνωστό read this ότι εκθέτουν εξαιρετική διαύγεια και διαφάνεια.

Η οικογένεια των πολύτιμων λίθων chrysoberyl περιλαμβάνει επίσης μερικές διαφορετικές ποικιλίες πολύτιμων λίθων που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Το πιο διάσημο chrysoberyl είναι η ποικιλία των ματιών του chatoyant cat, η οποία κόβεται με το cabochon για να μεγιστοποιήσει το πιο επιθυμητό του χαρακτηριστικό. Το φακελλοειδές chrysoberyl είναι επίσης συνήθως μη επεξεργασμένο και μπορεί να βρεθεί σε πολλές ελκυστικές αποχρώσεις, που κυμαίνονται από χρυσοκίτρινο έως σκούρο πράσινο. Το σπανιότερο μέλος της οικογένειας chrysoberyl είναι η ποικιλία αλλαγής χρώματος γνωστή ως alexandrite. Αλεξανδρίτης αλλαγής χρωμάτων είναι στην πραγματικότητα ένας από great site τους πιο σπάνιους από όλους τους πολύτιμους λίθους. Ο Αλεξανδρίτης είναι χρωματισμένος με χρώμιο και, ανάλογα με τον τύπο του φωτισμού, φαίνεται να μετατοπίζεται από το σμαραγδένιο σε ροζ-κόκκινο χρώμα. Μπορεί να resources βρεθεί και σε άλλους συνδυασμούς αλλαγής χρωμάτων. Αλεξανδρίτης σπάνια βρίσκεται σε μεγάλα μεγέθη, ειδικά σε πολύτιμους website λίθους που ζυγίζουν πάνω από 1 καράτι. Ακόμη και ένα κόσμημα αλεξανδρίτης 0,5 καρατίων θεωρείται ένα μονοπετρα ζολωτας εξαιρετικό εύρημα και μπορεί εύκολα να αντλήσει εκατοντάδες δολάρια για μια ενιαία πέτρα. Από την άλλη πλευρά, τα κανονικά chrysoberyl και το chrysoberyl των ματιών της γάτας είναι αρκετά προσιτά, αν και σπάνια βρίσκονται σε μεγάλα μεγέθη.

Η οικογένεια των πολύτιμων λίθων του άστρου περιλαμβάνει πολλές ποικιλίες που συχνά δεν υποβάλλονται σε αγωγή, συμπεριλαμβανομένου του αμαζονίτη, της ορθοκλάσης, του ηλιοτρόπια

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Μη επεξεργασμένοι πολύτιμοι λίθοι για κοσμήματα”

Leave a Reply

Gravatar